Opinie o Nas
VIVIO Olej cynamonowy esencja 100ml
Olejki do aromatyzowania

VIVIO Olej cynamonowy esencja 100ml

Producent:
Termin wysyłki: wybierz wariant
Wybierz wariant produktu
Ważne informacje
Ean:
Schorzenia/dolegliwości : Pogorszenie stanu włosów, skóry, paznokci
Forma: Olej
Opakowanie: Plastikowe
Nasza cena:
50.45
Olej 100ml 5902115104763 50.45 41.02 Wysyłka do 5 dni
Często kupowane razem

KOSMETYK - SUROWIEC KOSMETYCZNY

Produkt jest surowcem kosmetycznym do stosowania zewnętrznego.

Olejek nierafinowany.

Olejek cynamonowy, to naturalny afrodyzjak, znany na całym świecie. Jest silnie aromatyczny, otrzymywany w procesie destylacji z parą wodną szarobrązowej kory lub liści drzewa cynamonowca cejlońskiego. Olejek znajduje szerokie zastosowanie w przemyśle kosmetycznym.

Jest źródłem wielu aktywnych składników. Obecny w nim tzw. aldehyd cynamonowy jest znany ze swych właściwości antybakteryjnych , zaś eugenol działa przeciwzapalnie, a linalol przeciwgrzybiczo. Właściwości tych składników sprawiły, że olejek cynamonowy wykorzystywany jest często w przypadku zmian skórnych. Działa ściągająco i ujędrniająco.

Olejek jest dodawany do maści rozgrzewających oraz kosmetyków antycellulitowych. Co ciekawe, spotkamy go również w składzie pomadek powiększających usta. Olejek stosowany jako wcierka we włosy pobudzi osłabione cebulki. Jest używany w aromaterapii np. w formie dodatku do kąpieli relaksacyjnych.  

Nie należy stosować w formie nierozcieńczonej bezpośrednio na skórę, zwłaszcza twarzy.

Składniki:
Cinnamon essentials Oil

Wykorzystanie olejku cynamonowego w kosmetyce:
- składnik maseczek kosmetycznych do skóry i włosów
- olejek eteryczny do relaksacyjnej kąpieli
- dodatek do aromaterapii

Przechowywanie:
W miejscu niedostępnym dla małych dzieci, ciemnym, chłodnym, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Kraj pochodzenia:
Indonezja

Podmiot odpowiedzialny:
Radziowi Sp. z o.o.
ul. Piotra Skargi 45
42-200 Częstochowa

Opakowanie:
100ml

Z naszej strony dołożyliśmy wszelkich starań, aby podane informacje dotyczące produktu były w pełni prawidłowe. Niestety, nie możemy zagwarantować, że podane dane nie zawierają pomyłek i błędów, które jednak nie mogą być podstawą do ewentualnych roszczeń.
W razie jakichkolwiek wątpliwości lub chęci uzyskania dodatkowych informacji prosimy o kontakt.

Składniki:
Cinnamon essentials Oil

Wykorzystanie olejku cynamonowego w kosmetyce:
- składnik maseczek kosmetycznych do skóry i włosów
- olejek eteryczny do relaksacyjnej kąpieli
- dodatek do aromaterapii



Polska
Kurier Inpost od 8.99 zł
Paczkomaty Inpost od 10.49 zł
Kurier DPD od 11.99 zł
Darmowa dostawa od 150 zł


Niemcy
Kurier DPD od 29 zł