Opinie o Nas
VIVIO Olej Arganowy zimnotłoczony 100ml
Olejki do skóry

VIVIO Olej Arganowy zimnotłoczony 100ml

Producent:
Termin wysyłki: wybierz wariant
Wybierz wariant produktu
Ważne informacje
Ean:
Schorzenia/dolegliwości : Pogorszenie stanu włosów, skóry, paznokci
Forma: Olej
Opakowanie: Plastikowe
Nasza cena:
19.95
Olej 100ml 5902115102165 25.45 20.69 Wysyłka do 5 dni
Olej 50ml 5902115102158 19.95 16.22 Wysyłka do 5 dni
Często kupowane razem
Razem: 103.35 zł

KOSMETYK - SUROWIEC KOSMETYCZNY

Produkt jest surowcem kosmetycznym do stosowania zewnętrznego.

Jest olejem rafinowanym.

Bogaty skład olejku gwarantuje jego działanie pielęgnacyjne. Olejek arganowy jest źródłem witaminy E, która stanowi silny antyoksydant, zapobiegający procesom starzenia się skóry. Nienasycone kwasy tłuszczowe zawarte w olejku pomagają w uzupełnieniu niedoborów składników tłuszczowych w skórze.

Olej arganowy powstaje z nasion drzewa arganowego, które naturalnie występuje jedynie na południu Maroka. Drzewo arganowe jest jednym z najstarszych drzew świata i odgrywa ważną rolę w zachowaniu ekologicznej równowagi na terenie swego występowania.

Olej arganowy, to jeden z najdroższych olejów na świecie, ponieważ proces jego pozyskiwania jest bardzo pracochłonny, a surowiec ma ograniczoną dostępność. Owoc arganowy ma wielkość małej śliwki, a wewnątrz posiada gorzką masę i ok. 3 ziaren orzecha. Produkcja oleju arganowego wykonywana jest metodami tradycyjnymi.

Olej arganowy jest bardzo dobrze absorbowany przez skórę, szybko się wchłania i pomaga zyskać pożądaną elastyczność. Dlatego jest często wykorzystywany jako kosmetyk do masażu oraz składnik kosmetyków do skóry zniszczonej i z oznakami starzenia, a także kremów ochronnych do rąk, balsamów i przeciwzmarszczkowych kremów pod oczy.

Stosowanie:
Wykorzystanie oleju macadamia w kosmetyce:
- pielęgnacja skóry dojrzałej, z oznakami starzenia, podrażnionej i zniszczonej
- polecany do skóry suchej, wrażliwej i skłonnej do podrażnień
- do włosów rozdwajających się
- pielęgnacja paznokci
- stosowany do naskórka wymagającego odżywienia i odbudowy

Składniki:
Olej arganowy (Argania spinosa kernel Oil 100%

Przechowywanie:
W miejscu niedostępnym dla małych dzieci, ciemnym, chłodnym, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Kraj pochodzenia:
Maroko

Podmiot odpowiedzialny:
Radziowi Sp. z o.o.
ul. Piotra Skargi 45
42-200 Częstochowa

Opakowanie:
100ml

Z naszej strony dołożyliśmy wszelkich starań, aby podane informacje dotyczące produktu były w pełni prawidłowe. Niestety, nie możemy zagwarantować, że podane dane nie zawierają pomyłek i błędów, które jednak nie mogą być podstawą do ewentualnych roszczeń.
W razie jakichkolwiek wątpliwości lub chęci uzyskania dodatkowych informacji prosimy o kontakt.

Składniki:
Olej arganowy (Argania spinosa kernel Oil 100%

Produkt jest surowcem kosmetycznym do stosowania zewnętrznego.

Stosowanie:
Wykorzystanie oleju macadamia w kosmetyce:
- pielęgnacja skóry dojrzałej, z oznakami starzenia, podrażnionej i zniszczonej
- polecany do skóry suchej, wrażliwej i skłonnej do podrażnień
- do włosów rozdwajających się
- pielęgnacja paznokci
- stosowany do naskórka wymagającego odżywienia i odbudowy

 



Polska
Kurier Inpost od 8.99 zł
Paczkomaty Inpost od 10.49 zł
Kurier DPD od 11.99 zł
Darmowa dostawa od 150 zł


Niemcy
Kurier DPD od 29 zł