Opinie o Nas
VIVIO Olej tamanu nierafinowany 50ml
Olejki do skóry

VIVIO Olej tamanu nierafinowany 50ml

Producent:
Termin wysyłki: wybierz wariant
Wybierz wariant produktu
Ważne informacje
Ean:
Schorzenia/dolegliwości : Pogorszenie stanu włosów, skóry, paznokci
Forma: Olej
Opakowanie: Plastikowe
Nasza cena:
28.95
Olej 50ml 5902115104749 28.95 23.54 Wysyłka do 5 dni
Często kupowane razem
Razem: 81.35 zł

KOSMETYK

Olejek nierafinowany

Olej tamanu jest to produkt roślinny, którego niezwykłe właściwości zostały przekazane w tradycjach ludowych. Olej ten otrzymuje się poprzez wytłaczanie wysuszonych pestek z dojrzałych owoców drzewa tamanu. Jest aromatyczny, tłusty, o bardzo intensywnym zapachu i brązowo-zielonkawym zabarwieniu. Drzewo to występuje w tropikalnych rejonach południowej Azji, Afryki oraz wysp Pacyfiku. Zgodnie z tradycjami ludowymi poszczególne partie tego drzewa (kora, liście, korzenie, owoce, pestki) były wykorzystywane zewnętrznie i wewnętrznie, jako naturalne remedium w leczeniu wielu chorób.

W skład oleju tamanu wchodzi kwas kalofilowy i kallofilloidyna – związki o działaniu przeciwbakteryjnym. Oprócz tego olej tamanu jest źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych (kwasu linolowego i oleinowego).  Kwas linolowy reguluje pracę gruczołów łojowych, a co za tym idzie ogranicza powstawanie zaskórników. Kwas oleinowy zaś, jest odpowiedzialny za zwiększenie poziomu wchłanialności składników odżywczych w głąb skóry.

Olej tamanu zawiera również składniki o nazwie fitosterole. Są to swego rodzaju roślinne odpowiedniki steroli występujących w ludzkiej skórze, które wpływają korzystnie na wzmocnienie bariery lipidowej skóry, regenerują i działają przeciwzapalnie.

Składniki:
Colophyllum Inophyllum (tamanu) oil

Wykorzystanie oleju tamanu w kosmetyce:
- odżywka na zmęczoną i bardzo suchą skórę
- kosmetyki regenerujące skórę
- wcierka i kosmetyk do włosów

Przechowywanie:
W miejscu chłodnym i ciemnym, w oryginalnie zamkniętym opakowaniu.

Kraj pochodzenia:
Indie

Podmiot odpowiedzialny:
Radziowi Sp. z o.o.
ul. Piotra Skargi 45
42-200 Częstochowa

Opakowanie:
50ml

Z naszej strony dołożyliśmy wszelkich starań, aby podane informacje dotyczące produktu były w pełni prawidłowe. Niestety, nie możemy zagwarantować, że podane dane nie zawierają pomyłek i błędów, które jednak nie mogą być podstawą do ewentualnych roszczeń.
W razie jakichkolwiek wątpliwości lub chęci uzyskania dodatkowych informacji prosimy o kontakt.

Składniki:
Colophyllum Inophyllum (tamanu) oil

Wykorzystanie oleju tamanu w kosmetyce:
- odżywka na zmęczoną i bardzo suchą skórę
- kosmetyki regenerujące skórę
- wcierka i kosmetyk do włosów



Polska
Kurier Inpost od 8.99 zł
Paczkomaty Inpost od 10.49 zł
Kurier DPD od 11.99 zł
Darmowa dostawa od 150 zł


Niemcy
Kurier DPD od 29 zł