Opinie o Nas
ETJA Olej z pestek arbuza 50ml
Olejki do skóry

ETJA Olej z pestek arbuza 50ml

Producent:
Termin wysyłki: wybierz wariant
Wybierz wariant produktu
Ważne informacje
Ean:
Forma: Olej
Opakowanie: Plastikowe
Nasza cena:
28.95
Olej 50ml 5908310446011 28.95 23.54 Produkt niedostępny

KOSMETYK

Arbuz zwyczajny (Citrullus Vulgaris):
Gatunek rośliny z rodziny dyniowatych należących do rzędu dyniowców z kładów różowych.  Twardy owoc o ciemnozielonym kolorze rośnie na pnących się łodygach osiągających 2-3 metry.  Pod twardą skorupą znajduję się słodki, ciemnoczerwony miąższ, który jest jadalny i składa się w 92% z wody.  Z pestek uzyskiwany jest naturalny olej działający tonizująco i ściągająco. Roślina ciepłolubna występująca najczęściej w obszarach tropikalnych i subtropikalnych.

Olej z pestek arbuza /Citrullus Vulgaris (Watermelon) Seed Oil/:
Kosmetyczny olej uzyskiwany z pestek arbuza w procesie tłoczenia na zimno . Przeźroczyta ciecz o bardzo lekko różowej barwie zawiera ok 80% NNKT w tym kwas linolowy (typu omega 6) kwas oleinowy (typu 9) i kwas a-linallenowy (typu omega 3). Olej z arbuza zawiera także aktywne substancje: karoten (prowitamina A), witaminę E oraz witaminy z grupy B, C i PP (niacyna). Bardzo lekki olej, który wchłania się szybko nie pozostawiając efektu tłustej skóry. Dzięki bogatej zawartości kwasów tłuszczowych przywraca i utrzymuje jej elastyczność. Nawilża i łagodzi podrażnienia. Doskonały do pielęgnacji wszystkich typów skóry począwszy od suchej do tłustej, trądzikowej, ale także dojrzałej.
Olej kosmetyczny z Pestek Arbuza firmy ETJA jest w 100% naturalny.

Sposób użycia:
- olej można stosować bezpośrednio na skórę w celu jej nawilżenia
- idealny do pielęgnacji skóry w okolicy oczu
- kąpiel nawilżająco-ujędrniająca
- masaż całego ciała
- doskonały dodatek do odżywek i masek do włosów
- masaż głowy we własnym zakresie
- idealna baza dla naturalnych olejków eterycznych

Przechowywanie:
Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu.

Kraje pochodzenia:
Afryka południowa, Hiszpania

Skład:
olej z pestek arbuza (Citrullus Vulgaris (Watermelon) Seed Oil

Producent / Podmiot odpowiedzialny:
ETJA S.C.
ul. Łęczycka 29
82-300 Elbląg

Opakowanie:
50ml

Z naszej strony dołożyliśmy wszelkich starań, aby podane informacje dotyczące produktu były w pełni prawidłowe. Niestety, nie możemy zagwarantować, że podane dane nie zawierają pomyłek i błędów, które jednak nie mogą być podstawą do ewentualnych roszczeń.
W razie jakichkolwiek wątpliwości lub chęci uzyskania dodatkowych informacji prosimy o kontakt.

Skład:
olej z pestek arbuza (Citrullus Vulgaris (Watermelon) Seed Oil

Sposób użycia:
- olej można stosować bezpośrednio na skórę w celu jej nawilżenia
- idealny do pielęgnacji skóry w okolicy oczu
- kąpiel nawilżająco-ujędrniająca
- masaż całego ciała
- doskonały dodatek do odżywek i masek do włosów
- masaż głowy we własnym zakresie
- idealna baza dla naturalnych olejków eterycznych
 



Polska
Kurier Inpost od 9.99 zł
Paczkomaty Inpost od 12.49 zł
Kurier DPD od 13.99 zł
Darmowa dostawa od 200 zł


Czechy, Litwa, Łotwa, Niemcy, Słowacja, Węgry
Kurier DPD od 30 zł


Austria, Belgia, Dania, Estonia, Holandia, Irlandia, Luksemburg, Słowenia
Kurier DPD od 40 zł


Portugalia
Kurier DPD od 45 zł


Francja, Szwajcaria, Szwecja
Kurier DPD od 50 zł


Hiszpania
Kurier DPD od 55 zł


Włochy
Kurier DPD od 60 zł


Bułgaria, Finlandia, Grecja, Rumunia
Kurier DPD od 65 zł


Norwegia
Kurier DPD od 70 zł