Opinie o Nas
VIVIO Olej z pestek moreli rafinowany 50ml
Olejki do skóry

VIVIO Olej z pestek moreli rafinowany 50ml

Producent:
Termin wysyłki: wybierz wariant
Wybierz wariant produktu
Ważne informacje
Ean:
Schorzenia/dolegliwości : Pogorszenie stanu włosów, skóry, paznokci
Forma: Olej
Opakowanie: Plastikowe
Nasza cena:
8.95
Olej 50ml 5902115105135 8.95 7.28 Wysyłka do 5 dni
Często kupowane razem

KOSMETYK - SUROWIEC KOSMETYCZNY

Produkt jest surowcem kosmetycznym do stosowania zewnętrznego.

Olejek rafinowany

Olej z pestek moreli otrzymywany jest z nasion owoców moreli zwyczajnej. Ma jasny, lekko żółty kolor. Jego zapach jest delikatnie orzechowy, z nutą migdałowo-marcepanową. Olej z pestek moreli jest źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, witaminy A, B i E.   W jego skład wchodzi także amigdalina. Obecność olejku z pestek moreli możemy zauważyć często na liście składników pielęgnacyjnych jak np. kremy, oleje, mydła, czy balsamy. Produkt świetnie sprawdzi się także w roli bazy do domowych kosmetyków.

Działanie:
- olejek bardzo dobrze się wchłania, przez co po jego aplikacji na skórze nie pozostaje tłusty film
- nadaje się do każdego typu cery
- sprawdzi się również jako baza pod makijaż
- dzięki bogactwu pielęgnacyjnych składników, olejek dogłębnie odżywia skórę
- można stosować go jako wcierkę do włosów i skóry głowy
- nadaje włosom blasku i miękkości
- produkt posłużyć może również jako olejek do zabiegu olejowania włosów

Wykorzystanie oleju z pestek moreli w kosmetyce:
- maseczka odżywcza na suche i zniszczone włosy
- balsam do ciała, po kąpieli
- dodatek do kąpieli
- kosmetyk nawilżający skórę

Składniki:
Prunus Armeniaca Kernel Oil

Przechowywanie:
W miejscu niedostępnym dla małych dzieci, ciemnym, chłodnym, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Kraj pochodzenia:
Włochy

Podmiot odpowiedzialny:
Radziowi Sp. z o.o.
ul. Piotra Skargi 45
42-200 Częstochowa

Opakowanie:
100ml

Z naszej strony dołożyliśmy wszelkich starań, aby podane informacje dotyczące produktu były w pełni prawidłowe. Niestety, nie możemy zagwarantować, że podane dane nie zawierają pomyłek i błędów, które jednak nie mogą być podstawą do ewentualnych roszczeń.
W razie jakichkolwiek wątpliwości lub chęci uzyskania dodatkowych informacji prosimy o kontakt.

Składniki:
Prunus Armeniaca Kernel Oil

Wykorzystanie oleju z pestek moreli w kosmetyce:
- maseczka odżywcza na suche i zniszczone włosy
- balsam do ciała, po kąpieli
- dodatek do kąpieli
- kosmetyk nawilżający skórę



Polska
Kurier Inpost od 8.99 zł
Paczkomaty Inpost od 10.49 zł
Kurier DPD od 11.99 zł
Darmowa dostawa od 150 zł


Niemcy
Kurier DPD od 29 zł