Opinie o Nas
VIVIO Olej rycynowy 100ml
Olejki do skóry

VIVIO Olej rycynowy 100ml

Producent:
Termin wysyłki: wybierz wariant
Wybierz wariant produktu
Ważne informacje
Ean:
Forma: Olej
Opakowanie: Plastikowe
Nasza cena:
15.95
Olej 100ml 5902115102325 15.95 12.97 Wysyłka do 5 dni
Często kupowane razem
Razem: 66.85 zł
Nasi klienci wybrali także

KOSMETYK - SUROWIEC KOSMETYCZNY

Produkt jest surowcem kosmetycznym do stosowania zewnętrznego.

Olej rycynowy, tzw. olej rącznikowy, to produkt roślinny, otrzymywany z nasion rącznika pospolitego. Jest bezbarwny i posiada gęstą konsystencję. Olejek rycynowy był już znany przed 4 tysiącami lat w Indiach i Egipcie.

Zastosowanie oleju rycynowego jest bardzo szerokie. Możemy go znaleźć w różnych kosmetykach. Sprawdza się jako składnik wielu odżywek do przesuszonych i zniszczonych włosów oraz paznokci. Bardzo dobrze się wchłania, dzięki temu jest uznanym składnikiem przy produkcji kremów, balsamów oraz innych produktów do pielęgnacji ciała. Olej rycynowy jest jednym z bardziej błyszczących olejów pochodzenia roślinnego, dlatego często dodawany jest do pomadek i błyszczyków. Kremom nadaje on śnieżnobiałą barwę, a mydłom delikatność. Polecany jest do zabiegów pielęgnacyjnych na brwi, rzęsy, włosy, paznokcie i dłonie.

Olej rycynowy do produkt, po który chętnie sięgały nasze babcie chcąc poprawić wygląd swoich włosów, zwłaszcza przesuszonych i łamliwych. Na najpopularniejszych blogach z dziedziny beauty często napotkamy informacje jakoby olej rycynowy pomagał odbudować brwi, rzęsy i paznokcie wraz z naskórkiem. Produkt bardzo dobrze się wchłania i zyskuje znów duże grono zainteresowanych. Wiele osób stosuje olej rycynowy na noc, na oczyszczoną skórę.

Dzięki obecności kwasów tłuszczowych w dużym stężeniu olejek działa nawilżająco. Kwasy tłuszczowe łatwo przenikają przez skórę, niwelując przesuszone partie i przywracając odpowiednie nawilżenie.

Składniki:
Ricinus communis (Castor) seed oil

Wykorzystanie oleju rycynowego w kosmetyce
- odżywka na rzęsy i brwi
- odżywka na włosy suche i zniszczone
- odżywka do wysuszonych dłoni i zniszczonych paznokci

Przechowywanie:
W miejscu niedostępnym dla małych dzieci, ciemnym, chłodnym, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Kraj pochodzenia:
Indie

Podmiot odpowiedzialny:
Radziowi Sp. z o.o.
ul. Piotra Skargi 45
42-200 Częstochowa

Opakowanie:
100ml

Z naszej strony dołożyliśmy wszelkich starań, aby podane informacje dotyczące produktu były w pełni prawidłowe. Niestety, nie możemy zagwarantować, że podane dane nie zawierają pomyłek i błędów, które jednak nie mogą być podstawą do ewentualnych roszczeń.
W razie jakichkolwiek wątpliwości lub chęci uzyskania dodatkowych informacji prosimy o kontakt.

Składniki:
Ricinus communis (Castor) seed oil

Wykorzystanie oleju rycynowego w kosmetyce
- odżywka na rzęsy i brwi
- odżywka na włosy suche i zniszczone
- odżywka do wysuszonych dłoni i zniszczonych paznokci



Polska
Kurier Inpost od 8.99 zł
Paczkomaty Inpost od 10.49 zł
Kurier DPD od 11.99 zł
Darmowa dostawa od 150 zł


Niemcy
Kurier DPD od 29 zł