Rainforest Foods Kakao Proszek BIO
- bez cukru
- bez glutenu
- bez GMO
- bez konserwantów
- bez laktozy
- bez pestycydów
- dla wegan
- dla wegetarian
Czekolada to uwielbiany produkt spożywczy na świecie. W swej surowej postaci jako kakao, jest niezwykle korzystna dla naszego zdrowia. Theobroma cacao jest małym, wiecznie zielonym drzewem uprawianym w tropikalnym klimacie, głównie w Ameryce Południowej. Jego owocem są ziarna Cacao stanowiące główny składnik czekolady. Ziarno kakao jest niesamowicie zdrowym, zawierającym mnóstwo antyoksydantów pożywieniem i przysmakiem stosowanym do ciast deserów i ciepłych napojów. W 100% naturalne kakao zawiera kilka istotnych aminokwasów m. in. tryptofan i argininę. Kakao jest również znane z dużej zawartości magnezu.
Rainforest Foods Kakao Proszek BIO
Kakao Rainforest Foods jest produkowane w sposób ekologiczny przez rolników w Peru. Strąki kakaowca są zbierane ręcznie, a następnie oddzielane od siebie i pozostawiane do fermentacji. Miąższ otaczający ziarna fermentuje i wycieka, przez co zmniejsza się gorycz ziaren. W kolejnym kroku ziarna kakaowca są myte i suszy się je. Suszone ziarna są obierane i oddzielane od siebie. Po wyciśnięciu masła kakaowego mieli się je na proszek.
Kakao Raiforest Foods posiada certyfikat ekologiczny Soil Association co gwarantuje, że produkt sprzedawany jako ekologiczny rzeczywiście takim jest. Jedyną gwarancją, że klient kupuje produkt ekologiczny jest certyfikat ekologiczny danego kraju i obowiązkowe logo UE w postaci zielonego liścia (dotyczy produktów spożywczych, w tym suplementów diety). Ponadto wszystkie produkty certyfikowane ekologicznie muszą posiadać kod certyfikacji na opakowaniu. Dla firm brytyjskich takich jak Rainforest Foods ma to format GB-ORG-05.Jeśli taki kod nie jest obecny na opakowaniu-produkt nie jest ekologiczny. Certyfikat ekologiczny jest gwarancją, że produkt nie jest skażony resztkami pestycydów, środków owadobójczych czy chwastobójczych. W trosce o swoje zdrowie warto wybierać produkty z certyfikatem ekologicznym.
Sposób użycia:
Kakao dodać do ciepłej wody, aby uzyskać czekoladowy napój. Może być używany do pieczenia ciast, tortów, ciasteczek, muffinów, owsianki itp.
- Odpowiedni dla Wegetarian i Wegan
- Należy przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu.
Z naszej strony dołożyliśmy wszelkich starań, aby podane informacje dotyczące produktu były w pełni prawidłowe. Niestety, nie możemy zagwarantować, że podane dane nie zawierają pomyłek i błędów, które jednak nie mogą być podstawą do ewentualnych roszczeń.
W razie jakichkolwiek wątpliwości lub chęci uzyskania dodatkowych informacji prosimy o kontakt.
Skład:
Ekologiczne sproszkowane kakao
Sposób użycia:
Kakao dodać do ciepłej wody, aby uzyskać czekoladowy napój. Może być używany do pieczenia ciast, tortów, ciasteczek, muffinów, owsianki itp.
Polska | |
ORLEN Paczka | od 11 zł |
DHL Parcelshop | od 12.5 zł |
Paczkomaty Inpost | od 12.5 zł |
Kurier Inpost | od 14 zł |
Firma kurierska DHL | od 19 zł |
Darmowa dostawa | od 249 zł |
Litwa, Łotwa, Niemcy, Słowacja, Węgry | |
Kurier DHL | od 48 zł |
Darmowa dostawa | od 1000 zł |
Austria, Belgia, Estonia, Holandia | |
Kurier DHL | od 64 zł |
Darmowa dostawa | od 1300 zł |
Dania, Irlandia, Luksemburg, Słowenia | |
Kurier DHL | od 82 zł |
Darmowa dostawa | od 1600 zł |
Francja, Portugalia, Szwecja | |
Hiszpania | |
Bułgaria, Chorwacja, Finlandia, Grecja, Rumunia, Włochy | |
Czechy | |
Kurier DHL | od 40 zł |
Darmowa dostawa | od 800 zł |