Kiełki pszenicy w tabletkach
W młodych pędach pszenicy oprócz ważnych antyoksydantów znajdziesz, błonnik witaminy: C, E, A, witaminy z grupy B, minerały: żelazo, cynk miedź, magnez, fosfor, mangan. Mówi się, że kiełki młodej pszenicy uważane są za superfood. Kiełki pszenicy w tabletkach, są łatwe w suplementacji i wspierają witalność organizmu. Młoda pszenica jest polecana przez ekspertów osobom, które chcą wzbogacić swoją codzienną nawet dobrze zbilansowaną dietę w naturalne witaminy i minerały. Wspomóc odporność, poprawić trawienie, oczyścić organizm czy wspierać metabolizm energetyczny na poziomie komórki.
Pszenica - kiełki pszenicy w naturalnych suplementach diety
W medycynie naturalnej i ludowej młoda pszenica, jest ważnym elementem. Jeśli prowadzisz szybki i stresujący styl życia albo chcesz wspierać naturalne oczyszczenie organizmu, kiełki pszenicy będą idealnym wyborem. Witaminy z grupy B zawarte w pszenicy, mogą korzystnie wpływać na funkcjonowanie układ nerwowego, wsparcie syntazy krwinek czerwonych, wsparcie odporności i wsparcie prawidłowej kondycji skóry,włosów i paznokci.
Antyoksydanty zawarte w kiełkach pszenicy
Młoda pszenica zawiera między innymi w swoim składzie chlorofil, który ma właściwości przeciwutleniające. Zachowanie równowagi między antyoksydantami a wolnymi rodnikami jest ważne ponieważ, chroni organizm przed wystąpieniem stresu oksydacyjnego. Do najważniejszych zadań antyoksydantów w organizmie zalicza się: opóźnienie procesu starzenia, wsparcie metabolizmu energetycznego, ochrona DNA, wsparcie profilaktyki antynowotworowej czy wsparcie układu sercowo-naczyniowego. Wybieraj suplementy z kiełkami pszenicy, światowych marek, najwyższej jakości.
Właściwości kiełków pszenicy:
-
wsparcie układu sercowo-naczyniowego
-
wsparcie dobrej kondycji skóry, włosów i paznokci
-
wsparcie optymalnego poziom cholesterolu
-
wsparcie układu nerwowego
-
opóźnienie procesu starzenia
-
wsparcie procesów poznawczych
-
wsparcie naturalnego detoksu
-
wsparcie wysokiej odporności
-
wsparcie profilaktyki wystąpienia anemii
-
wsparcie układu-sercowo-naczyniowego
-
wsparcie procesów trawienia
-
ochrona organizmu przed stresem oksydacyjnym