Olej z zarodków pszenicy
W wyniku tłoczenia na zimno powstaje olej z zarodków pszennych. Jest to skarbnica korzystnie działających na funkcjonowanie zdrowia człowieka składników aktywnych. Olej ten zawiera dużą zawartość witaminy E, lecytyny, fitoestroli, witamin z grupy B, witaminy D, witaminy A, nienasyconych kwasów tłuszczowych, cynku, fosforu, żelaza, selenu i potasu. Wspieraj swoje zdrowie z naturą wraz z olejem z zarodków pszenicy, aby zachować jak najdłużej równowagę w funkcjonowaniu organizmu i wysoką jakość życia.
Olej z zarodków pszenicy - właściwości
Olej z zarodków pszenicy to w 100% naturalne wsparcie organizmu. Olej działa na organizm człowieka na wielu poziomach. Do najważniejszych właściwości zdrowotnych tego oleju zaliczyć można:
- wsparcie układu nerwowego
- wsparcie regulacji poziomu cholesterolu
- wsparcie leczenia nadciśnienia tętniczego
- wspiera leczenie stanów zapalnych
- wspiera układ immunologiczny
- wspiera zdrowie układu oddechowego
- wspiera kondycję włosów, skóry i paznokci
Olej z zarodków pszenicy jest niezwykle popularnym suplementem diety. Działa szybko i efektywnie, a dodatkowo wspiera organizm zgodnie z dobroczynną siłą natury.
Jak stosować olej z zarodków pszenicy?
Oleju z zarodków z pszenicy nie wolno podgrzewać, traci on wtedy swoje cenne naturalne właściwości prozdrowotne. Należy spożywać do 1 łyżki dziennie np. z sałatką, jogurtem czy w marynacie do makaronu z warzywami. Wszystko zależy od indywidualnych preferencji.