Ekstrakt z pestek grejpfruta
W środowisku medycznym panuje opinia, że ekstrakt z pestek z grejpfruta jest naturalnym antybiotykiem. Ekstrakt z pestek grejpfruta od wielu stuleci wspiera odporność, wspomaga rekonwalescencję organizmu, wspiera leczenie przeziębień. Ciekawostką stał się fakt, że nasiona grejpfruta nie pleśniały ani się nie psuły dlatego też uczony Jacob Harich zainteresowała się dlaczego tak tak się dzieje. Odkrył on że, małe pestki grejpfruta mają właściwości: przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze czy przeciwpasożytnicze, a jako ogrodnik i immunolog zapragnął zastosować te dobroczynne właściwości prozdrowotne, aby wspierać zdrowie człowieka i jego dobre samopoczucie jak najdłużej.
Właściwości prozdrowotne pestek z grejpfruta
Do najcenniejszych właściwości ekstraktu z grejpfruta zaliczyć można:
- wsparcie układu odpornościowego
- działanie przeciwgrzybicze
- ochronę organizmu przed stresem oksydacyjnym
- wsparcie procesów trawiennych
- wsparcie aktywnego procesu odchudzania
Warto zastosować nowoczesne i dobrze przyswajalne suplementy diety z ekstraktem z pestek grejpfruta u: ludzi osłabionych, kobiet z tendencjami do infekcji intymnych, seniorów, osób o obniżonej odporności, u osób przechodzących infekcje wirusowe i bakteryjne jako wsparcie leczenia, u ludzi prowadzących szybki i nieregularny tryb życia.
Ekstrakt z pestek grejpfruta - naturalny antybiotyk
Pestki z grejpfruta wspierały naturalną odporność człowieka od wielu set lat w medycynie naturalnej i dziś przyjmuje się je nazywać naturalnym antybiotykiem. Badania naukowe z roku 2005 udowodniły, że osoby wspierające codzienną dietę dobrze przyswajalnymi i naturalnymi suplementami diety z pestek grejpfruta były bardziej odporne, szybciej zwalczały infekcje bakteryjne i wirusowe, a odpowiedź układu immunologicznego podczas zachorowania była szybsza na patogen. Warto zaznaczyć, że ekstrakt z pestek grejpfruta radził sobie ze szczepami bakterii antybiotykoodpornymi. Warto więc podczas stosowania antybiotyku, wspomóc jego działanie ekstraktem z pestek grejpfruta